Dames Heren Bonneterie Tassen, Sieraden, Actie art. 0

Linnen

Datum: 27 Mei 2017 | Auteur: Betsy Verduijn

1 reacties, 1787 views

Linnen werd vroeger ook wel aangeduid met de oude term lijnwaad, het is textiel dat gemaakt wordt uit vlas. Vlas wordt gemaaid en daarna op het veld gedroogd. Het vlas regelmatig keren versnelt het droogproces. Na het drogen wordt het vlas gerepeld d.w.z. ontdaan van zaden en blootgesteld aan vocht om de pectine af te breken die de vezels bijeenhoudt het zogenaamde dauwroten.  Om ecologische redenen wordt het vlas tegenwoordig direct na het trekken geroot door het uit te spreiden over het veld, waar het gedurende enkele weken wordt blootgesteld aan regen, dauw en zonneschijn; dauwroot dus. Ook hier moet het vlas gekeerd worden. Daarna volgt het zwingelen en hekelen; gedurende deze mechanische processen worden de vezels gescheiden van het stro. Vlas is heel goed te verbouwen op de Nederlandse grond en alles van de plant kan gebruikt worden, de grove vezels voor touw, de lange vezels voor het fijne linnengaren, de zaden voor olie en het restafval voor bouwplaten.

Stoffen
De Nederlandse grond is heel geschikt om linnen te verbouwen en het is jammer dat linnen niet veel meer verbouwd wordt in Nederland. De linnen stoffen zijn heerlijk om te dragen, mooi, verkoelend bij warm weer, slijtvast en stof- en waterafstotend. De stof pluist en krimpt niet.
Het dragen van kleding gemaakt van linnen stoffen is stoer, mooi, stijlvol en straalt een zekere comfortabele nonchalance uit. Een kreukje mag, hierdoor staat de kleding niet minder mooi. Linnen stoffen zijn ijzersterk en gaan jaren mee, ze worden zelfs mooier van het dragen.
Deze zomer is het assortiment linnen ten opzichte van vorig jaar uitgebreid met long shirts, shirts en jurken. Linnen eerlijke kwaliteitskleding dat lang mee gaat.

Like Tweet

Reacties

06 Juli 2017

E.L.Palte

Goede morgen, wij hebben inmiddels online enkele vesten/truien besteld. Af gezien van de uitstekende kwaliteit van de goederen, is vooral de gegeven (telefonisch) voorlichting en persoonlijke benadering en service uitzonderlijk goed te noemen

Plaats reactiePlaats reactie